25. august 2009

Død pga politisk korrekthed

Overvægtig kvinde slynget ud af rutchebane - kontrolløren turde ikke sige, at hun var for fed



En ulykke med dødelig udgang kunne have været undgået.



I Beauvais i Frankrig blev en 35-årig kvinde slynget ud af en lille bil i en forlystelsespark, som hun befandt sig i sammen med sin kæreste.



Denne forlystelse har tidligere været årsag til to andre dødsfald, og sikkerhedsreglerne var derfor blevet strammet. Fx må børn ikke køre i den alene, og den er også ulovlig for folk over 2 meter.



Og så er den ikke tilrådet stærkt overvægtige personer.



Problemet er bare, at personalet ikke tør afvise folk med den begrundelse. Denne gang kostede en sådan politisk korrekthed livet af en ung kvinde. Kontrolløren vil sandsynligvis blive dømt, men er vi ikke alle skyld i den samme forbrydelse?



Fornyligt talte jeg med en hollandsk ven (med marokkanske forældre) om racisme. Det havde han prøvet en del af. Han fortalte begejstret om en stand-up komiker, Chris Rocks, som havde brugt ti minutter på at tale om racisme, og hvorfor folk var racister.



Jeg sagde, at en fransk komiker, Coluche (som ikke var racist i øvrigt), i en sketch havde sagt, at han var racist, fordi der var langt flere racister i Frankrig end arabere.



Samme Coluche sagde også, at så længe man ikke kunne kalde en araber eller en sort for en nar, så var der racisme.



Bare se filmen Die Hard 3, hvor Bruce Willis' person skal til at kalde Samuel L. Jacksons person for en idiot, og sidstnævnte siger: Ah, der kan du se! Du skulle til at kalde mig en nigger! Hvortil Bruce svarer: Nej, jeg skulle til at kalde dig for en idiot!



På samme måde er fede mennesker ikke fede. De er "store", "overvægtige", "godt polstrede", "har smilehuller" osv. osv.



Vi smyger os som katten om den varme grød rundt om sandheden, fordi vi er bange for, at den sårer.



Men en fed kvinde ved godt, at hun er fed. Det er rent faktisk bare ydmygende, hvis folk benægter dette åbenlyse faktum.



Så sig dog "FED", mand!



Hvis det koster nogle sårede følelser, så er det bare ærgerligt. Måske skulle den sårede person så arbejde lidt på enten at gøre noget ved sin fedme eller sit sind, der ikke tåler at få sandheden at vide.



Sårede følelser ER til at overleve.



Det samme er trist nok ikke tilfældet for den fede kvinde, der lukkede sikkerhedsmekanismen under sin store vom, og derfor blev slynget ud af bilen i rutchebanen og blev dræbt på stedet.






Etiketter: ,

1 Comments:

At 25. august 2009 kl. 12.01, Blogger Henrik V Blunck said...

Jeg er fuldkommen enig. Jeg er ikke blandt de mindste, men jeg ville da aldrig blive sur over en afvisning med basis i sikkerhed.

Der er forlystelser for dem under 1,20 i Parc Asterix - og der er forlystelser for dem under, som så må følges.

Vi må alle leve med de fysiske rammer vi har, og hvis folk ikke kan tåle at blive reddet ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, så er jeg enig: så må de tage et kursus i personlig udvikling.

 

Send en kommentar

<< Home